Project Zenna

Project Zenna, iedere senior vanaf 70 jaar een gratis portretfoto!

 

“En die moet dan straks zeker op mijn kist?”

Als kinderen hun ouders vragen of ze niet voor Project Zenna op de foto willen, is dit vaak het antwoord. Een verongelijkte blik van de senior en dan dat antwoord… alsof ze denken: “Hoe durf je dat te vragen?! Zo ver is het nog lang niet hoor!” De kinderen antwoorden dan, dat zij graag een mooie foto van hen willen hebben en dan voor dit moment! Soms helpt dat, maar niet altijd.
Helaas is het zo, dat we regelmatig net te laat zijn voor deze vraag en de familie er na een overlijden achter komt, dat er alleen oudere foto’s zijn waar hun dierbare mooi op staat. En dat zijn meestal foto’s waar ze niet alleen op staan en dan bewerkt moeten worden alsof het toch zo is.
Zo vertelde een vriend van me, dat er alleen 16 jaar oude foto’s van zijn moeder waren bij haar overlijden en dat wilde hij bij zijn vader vermijden. De foto’s die hij van zijn vader had, waren al net zo oud als die van zijn moeder. Aan een afscheid wilden ze beiden nog niet denken, zijn vader was enorm enthousiast toen zijn zoon het voorstelde en nam me zelfs mee voor een rondleiding door zijn stad Zutphen! Op de foto’s staat hij precies zoals hij is, vertelde de zoon. En zo had hij het voor ogen. Zijn vader vond ze prachtig.
En dat is de reactie van al mijn senioren die ik inmiddels heb vastgelegd voor Project Zenna, iedere senior vanaf 70 jaar een gratis portretfoto. De kinderen zijn er enorm blij mee, vaak hebben ze wel wat foto’s van hen, maar dat zijn merendeels vakantiekiekjes of op verjaardagen. Een mooi portret van de senior zit daar vaak niet echt bij.
Daar wil ik dus heel graag verandering in brengen. Vaak hangen er bij hen namelijk wel schoolfoto’s van de eventuele kinderen en kleinkinderen aan de muur, maar andersom is dat niet het geval.
Het is een kans die je niet zou moeten laten liggen!
Neem dan ook contact met me op via marion@marionfotografie.nl en ik stuur de informatie toe over het prachtige Project Zenna.
Tot dan!
Marion
(De foto’s hierboven zijn van senioren die al voor mijn lens hebben geposeerd, ieder op zijn of haar eigen manier.)

 

 

Geef een antwoord