Mevrouw Bouhof uit Brummen legde ik vast op haar woonplek Tolzicht. (2021)

In 2018 zag ik op Facebook een oproep voorbijkomen bij de bekende fotograaf William Rutten, over Project Zenna,  iedere senior vanaf 70 jaar een gratis portretfoto. Het sprak me direct aan en dat was dan ook de reden dat ik mij meteen heb aangemeld.

Wat is Project Zenna?

Fotografen door heel Nederland hebben zich aangesloten bij dit project. Wat houdt het in?

Iedere senior vanaf 70 jaar willen wij graag een gratis fotoshoot aanbieden, zodat zij een mooie foto van zichzelf hebben. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de familie.
Want zeg nou zelf, wie heeft er nu een mooie foto van zijn of haar ouders of opa en oma in het bezit? Een foto van hen samen of ook apart?

Daar wil ik graag verandering in brengen! Tijdens de fotoshoot maak ik een aantal foto’s van de oudere. De foto’s bewerk ik indien nodig en maak een selectie daarvan. Ik stuur dan een contactblad met 5 tot 10 foto’s (of meer) in kleur en zwart-wit (voorzien van mijn watermerk) via de mail. Als men deze download kan het vergroot worden om de foto’s goed te kunnen zien..
Daaruit maakt de geportretteerde een keuze voor 1 foto. Die is dan gratis. Als er meerdere foto’s gekozen worden, zijn daaraan kosten verbonden. De uitgekozen foto krijgt u digitaal toegezonden, zonder watermerk.

Wilt u ook deelnemen aan Project Zenna?

Dat kan uiteraard. Je kunt zich bij mij aanmelden via marion@marionfotografie.nl of gewoon even bellen met 06 57250204. Dan maken we gezamenlijk een afspraak.
Ik kom de foto’s bij de senioren thuis maken, zo zijn zij heerlijk op hun gemak in hun eigen omgeving. Het is daarbij ook mogelijk om naar een zorgcentrum te komen. Het is wel prettig dat er nog iemand bij de shoot aanwezig kan zijn, familielid bijvoorbeeld, ter bescherming van de senior en mijzelf als fotograaf.
Het enige dat ik als fotograaf van hen vraag, is dat ik de gemaakte foto’s mag plaatsen op social media en gebruiken voor exposities. De deelnemer ondertekent hiervoor een schriftelijke toestemming.
Willen zij dit niet, dan is er uiteraard de mogelijk om een gewone shoot te boeken. Die valt dan niet onder het project.
Project Zenna draait om de senior. Ik zet de senior in het zonnetje (spotlights) en zorg dat zij zich op hun gemak voelen tijdens de shoot.

PS Dit is een langdurig project, geen tijdslimiet en dus ook geen haast!