Wie ben ik?

Mijn naam is Marion Verhaaf-Geurts.
Geboren en getogen in het mooie dorp Brummen aan de rand van de Veluwe. Ik fotografeer al jaren en nadat ik tijdens een opleiding zelf filmrolletjes en foto’s leerde ontwikkelen, was ik echt helemaal verkocht! Het beeld dat je wilde vastleggen te zien verschijnen tijdens het ontwikkelbad, is echt heel bijzonder. 
Intussen is het allemaal digitaal geworden, al heb ik nog steeds analoge apparatuur.

 

Ik zet mij sinds juni 2019 in als vrijwillig fotografe voor Stichting Still Fotografie. Samen met mijn collega fotografen door heel Nederland, verzorgen wij een laatste fotoreportage voor en met ouders wiens kindje rond de geboorte overleden is. Een reportage voor Stichting Still wordt gratis verzorgd, bovendien maakt niet uit wat de duur van de zwangerschap was. De stichting hanteert geen ondergrens.
Soms komt het ook voor dat wij een laatste reportage met het gezin maken, wanneer één van de ouders van een jong gezin zal overlijden.   

Voor Project Zenna fotografeer ik regelmatig senioren vanaf 70 jaar, zie de pagina hierover.

Mijn passie ligt echter in de afscheidsfotografie. Als verlengstuk van het geheugen van de familie leg ik voor hen de herinnering vast, wanneer zij afscheid moeten nemen van een dierbare.
Hieronder vertel ik waarom.

 

Afscheid fotograferen

In 2017 werd ik voor het eerst gevraagd het afscheid vast te leggen van een dierbare vriend, dat was heel bijzonder voor mij. Deze eerste keer gaf mij een fijn gevoel, ik mocht dichtbij de familie zijn en op deze manier een wel heel intiem moment met hen delen.
Daarna heb ik het geluk gehad dit nog een aantal keren te mogen doen voor families. En zo kwam ik erachter dat mijn echte passie in de Afscheidsfotografie ligt. En dus ben ik begonnen met de opleiding Bekwaam Afscheidsfotografe.

 

Bekwaam Afscheidsfotografe

In januari 2020 startte ik met de Opleiding Bekwaam Afscheidsfotografe bij Boukje Canaan in Boxtel. Gelukkig is er steeds vaker een afscheidsfotograaf aanwezig bij een laatste samenzijn met familie. Doordat ik het geheel onbevangen heb mogen verzorgen voor vrienden, zoals ik hierboven beschrijf, weet ik hoe belangrijk het is om foto’s te hebben. Op 1 december 2020 ben ik geslaagd voor de opleiding Bekwaam Afscheidsfotografe.

Zoals ik al schreef, heb ik een aantal keren de kans gekregen een dergelijke reportage te maken voor families. En dat gaf mij een enorm goed gevoel waardoor de stap naar Afscheidsfotografie eigenlijk heel gewoon was. Ik wil hier dan ook mijn voornamelijke werk van gaan maken.
De dagen rondom een afscheid, beleven zij vaak in een soort roes. Het merendeel gaat langs hen heen. Als fotografe ben ik in deze periode een verlengstuk van hun geheugen en kunnen zij er altijd weer op terug kijken, op de momenten wanneer zij daar behoefte aan hebben. En zo kan ik bijdragen aan de rouwverwerking.

Ik loop met u mee, op het pad dat u tijdens een afscheid bewandeld. Zo ben ik u tot steun. Omdat ik niet altijd de juiste woorden vind, spreken mijn foto’s

 

Steun bieden

Voor de nabestaanden was ik tijdens het fotograferen ook tot steun. Sommigen stelden vragen. Zo kreeg ik op de avond van een condoleance de vraag, of de hond van de overledene nog even aan hem mocht ruiken. “Natuurlijk mag dat, het is zijn baasje geweest en hij wil weten wat er toch aan de hand is.” Daarop plaatste zijn zus de hond in de kist. Na enig gesnuffel en gelik, posteerde de hond zich op zijn benen en voeten. Daar viel hij in slaap en snurkte hard. Dit tot hilariteit van zijn zoons. “Zo lag hij ook altijd bij papa te slapen, mooi dat hij dat nu ook weer doet!” Toen zij dit later op de foto’s terug zagen, moesten zij weer lachen.

 

Holding Space

Dit is een mooie Engelse term die mij enorm aanspreekt. Het betekent zoveel als het voor iemand zijn zonder een oordeel te vellen. Voor mij daarnaast ook, het bereid zijn een stukje mee te lopen met de nabestaanden op het pad dat zij tijdens een afscheid moeten bewandelen. Op deze manier wil ik u als nabestaande tot steun zijn. En omdat ook ik niet altijd de juiste woorden kan vinden, zullen mijn foto’s voor mij spreken!

 

Afscheidsmomenten

Sinds 2 maart 2022 heb ik mij afgesloten bij Afscheidsmomenten. Dit is een landelijk netwerk van gekwalificeerde afscheidsfotografen met allemaal dezelfde passie, het vastleggen van het afscheid van uw dierbare. Iedere aangesloten fotograaf doet dit professioneel en onopvallend. Wij maken een prachtig beeldverhaal van de dagen rondom een afscheid. Als fotograaf ga ik ervoor om niet enkel het verdriet vast te leggen, maar juist de liefde. De liefdevolle momenten zijn er namelijk te over op deze dagen. 

 

Meer weten?

Wilt u weten hoe ik te werk ga bij het vastleggen van een afscheid van uw dierbare?
Ik vertel u daar graag over in een persoonlijk gesprek. Ik zeg altijd: “Domme vragen bestaan niet, dat zijn alleen de vragen die u niet stelt!”
Het snelst ben ik bereikbaar via 06 57 250 204. Kunt u het beter verwoorden in een mail, doe dit dan via marion@marionfotografie.nl en ik stuur u zo snel mogelijk een antwoord.

 

Een foto is een retourtje naar een moment, dat anders zal worden vergeten.

 

 

 

 

 

KvK 85048593